Μεγάλες ανατροπές στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας -Οι αλλαγές στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ [χάρτες] - iefimerida.gr

Μεγάλες ανατροπές στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας -Οι αλλαγές στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ [χάρτες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, φέρνει η αναδιάρθρωση του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ σε περιοχές που επηρεάζονται από το μετρό.

Πρόταση για αναδιάρθρωση του δικτύου των γραμμών των λεωφορείων και των τρόλεϊ σε περιοχές όπου υπάρχει Μετρό με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εξετάζει ο ΟΑΣΑ.

Μεγάλες ανατροπές στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας -Οι αλλαγές στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ [χάρτες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την imerisia.gr, η πρόταση προβλέπει την δημιουργία δύο περιμετρικών γραμμών (αριστερόστροφη και δεξιόστροφη), που θα κινούνται στα ίχνη του δακτυλίου της Αθήνας, και πραγματοποιώντας κυκλική πορεία, θα παρακάμπτουν το κέντρο και θα συνδέουν τις όμορες περιοχές με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και τις σημαντικές αρτηρίες της πόλης.

Η αριστερόστροφη (19, χλμ) θα κάνει την πορεία: Π.ΡΑΛΛΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ - ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ - ΑΡΔΗΤΤΟΥ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ - ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ - ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΟΥ - ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ - ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - Π.ΡΑΛΛΗ.

Η δεξιόστροφη θα εκτελεί πορεία 20,3 χλμ, ως εξής:Π.ΡΑΛΛΗ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΜΕΤΑΞΑ - ΗΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ - Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΖΑΧΑΡΩΦ - ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ - ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ - ΡΙΖΑΡΗ - ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΑΡΔΗΤΤΟΥ - ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ - ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ - ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ - Π.ΡΑΛΛΗ.

Παράλληλα, θα γίνουν και άλλες αλλαγές ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι απομακρυσμένων από σταθμούς του Μετρό περιοχές. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Δήμου Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού θα μπορούν να μετακινούνται πλέον από και προς τον σταθμό του Μετρό Ανθούπολη, μέσω τροποποίησης της διαδρομής των γραμμών 704 και 747, οι οποίες σήμερα καταλήγουν στον σταθμό Αττική.

Επίσης θα γίνουν οι εξής αλλαγές:

  • Ιδρύεται γραμμή από Αχαρνές προς το νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων Κηφισιάς, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων, Αγ. Αναργύρων με το νοσοκομείο.
  • Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 444, ώστε να συνδέεται απευθείας η περιοχή Άνω Πατησίων, Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας με το σταθμό Ειρήνη και το ΟΑΚΑ.
  • Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 420 ώστε να συνδέει τα ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό του Μετρό Άγιος Αντώνιος, με μία αλλαγή που θα συνδέει την λεωφόρο Κηφισού με το Μετρό.
  • Η γραμμή Α4 θα συνδέει τις περιοχές Άνω Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Κ. Ηλιούπολης με το σταθμό Αγ. Δημητρίου
  • Η γραμμή Β8 τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης με το σταθμό Άνω Πατησίων
  • Η γραμμή Γ10 τις περιοχές Ανάκασας, Αγ. Αναργύρων με το σταθμό Κάτω Πατησίων
  • Η γραμμή Α16 τη περιοχή Ελευσίνας με το σταθμό Αιγάλεω μέσω της Ιεράς οδού.
  • Η γραμμή 154, η οποία συνδέει σήμερα τη περιοχή της Βούλας - Άνω Γλυφάδας με το σταθμό μετρό Αγ. Δημητρίου, τροποποιείται και θα καταλήγει στο σταθμό μετρό Ελληνικού.
Μεγάλες ανατροπές στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας -Οι αλλαγές στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ [χάρτες] | iefimerida.gr 1

Μεγάλες ανατροπές στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας -Οι αλλαγές στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ [χάρτες] | iefimerida.gr 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ