Ο Χριστός χρειάζεται λίγη βαρβατίλα - iefimerida.gr

Ο Χριστός χρειάζεται λίγη βαρβατίλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για τον Stephen Sawyer ο οποίος στα έργα του φροντίζει να παρουσιάσει τον Χριστό με ένα πιο σύγχρονο και πιο μάγκικο στυλ που θυμίζει περισσότερο τον Chuck Norris!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian πολλοί Xριστιανοί αισθάνονται πως η εικόνα του «καλού παιδιού» με την οποία είχε ταυτιστεί ο Χριστός όλα αυτά τα χρόνια είναι πια παρωχημένη και χρειάζονται μια πιο «μάτσο» εικόνα του Ιησού. Μάλιστα το άρθρο αναφέρει και δύο βιβλία που αναζητούν μια νέα εικόνα της εκκλησίας και συγκεκριμένα αναφέρει το No More Mr Christian Nice Guy and the Church Impotent (όχι άλλο ο Καλός Χριστιανός και η ανίκανη εκκλησία) ή το πιο αιρετικό Feminisation of Christianity (Θηλυκοποίηση της Χριστιανοσύνης).

Πάντως τη διαφορά την κάνει ο 58χρονος καλλιτέχνης Stephen Sawyer που έχει ως έδρα του το Κεντάκι των ΗΠΑ και ζωγραφίζει τον Χριστό σαν biker-ά αλλά και σαν boxer.

Το άρθρο αναφέρει πως πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μόνο το 35% των αντρών, έναντι του 65% των γυναικών πιστεύουν στον θεό και πολύ το αποδίδουν αυτό στην «ήπια» εικόνα του Χριστού. Μάλιστα το άρθρο περιλαμβάνει και μαι δήλωση ενός κληρικού ο οποίος δηλώνει: «Οι άντρες ψάχνουν για τους πρωταγωνιστές της δράσης. Για αυτό παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές».

Και το άρθρο κλείνει με την φράση: «Αν ο Μεσίας ήταν κεντρικός - μέσος, τότε ο Beckham θα αντιμετώπιζε σοβαρό ανταγωνισμό!».

Δείτε τα αιρετικά έργα του Stephen Sawyer

Ο Χριστός χρειάζεται λίγη βαρβατίλα  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ