Ενταση στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης -Συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής -Μπουτάρης: Στην αίθουσα του Δημαρχείου είναι όλοι [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Ενταση στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης -Συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής -Μπουτάρης: Στην αίθουσα του Δημαρχείου είναι όλοι [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν πριν καν ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας των μελών της νέας σύνθεσης του Δήμου, μέλη αριστερών οργανώσεων ύψωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τη μία πλευρά, βρίσκονται παρατεταγμένα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και από την άλλη υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Οι δύο ομάδες ανταλλάσσουν συνθήματα και ύβρεις.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο της συμπρωτεύουσας, διατήρησε την ψυχραιμία του και έλαβε θέση στο έδρανό του. Ωστόσο αρχικά εμφανίστηκε προκλητικός, καθώς όταν σε ερώτηση ενός από τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ «Ματθαιόπουλε πόσα κεφάλια μεταναστών άνοιξες χτες;», έδειξε χαμογελώντας τον αριθμό «5».

Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί διόγκωση της έντασης, θα προηγηθεί η πολιτική ορκωμοσία, ώστε τα μέλη των αριστερών οργανώσεων που δεν επιθυμούν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο, να αποχωρήσουν.

O Γιάννης Μπουτάρης με το που ανέβηκε στο βήμα τόνισε ότι «στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι όλοι» και πως «η αίθουσα δεν είναι γήπεδο για να φωνάζετε συνθήματα, σας παρακαλούμε να σταματήσετε τα συνθήματα αλλιώς θα αναγκαστούμε να σας βγάλουμε έξω με τη βία». Ωστόσο, αργότερα, εξ αιτίας της παρουσίας Χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καρφίτσωσε στο πέτο του το Αστρο του Δαυίδ.

Ενταση στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης -Συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής -Μπουτάρης: Στην αίθουσα του Δημαρχείου είναι όλοι [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενταση στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης -Συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής -Μπουτάρης: Στην αίθουσα του Δημαρχείου είναι όλοι [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ενταση στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης -Συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής -Μπουτάρης: Στην αίθουσα του Δημαρχείου είναι όλοι [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 2

Υπενθυμίζεται ότι ένταση με συνθήματα και αντεγκλήσεις σημειώθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών της ΚΕΕΡΦΑ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα με το που εισήλθαν οι τρεις εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής στο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ορκιστούν, μαζεύτηκαν υποστηρικτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν είναι οι φυλακές για τους αγωνιστές».

Αμέσως μετά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ ανάρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν τα εξής: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».

Πηγή βίντεο: seleo.gr/ thestival.gr

Πηγή φωτό: thestival.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ