Τσακώνα -Μια από τις μεγαλύτερες τοξοτές γέφυρες του κόσμου, ένα θαύμα της μηχανικής στα σύνορα Αρκαδίας-Μεσσηνίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσακώνα -Μια από τις μεγαλύτερες τοξοτές γέφυρες του κόσμου, ένα θαύμα της μηχανικής στα σύνορα Αρκαδίας-Μεσσηνίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα μεγάλη γέφυρα στην Τσακώνα, στα όρια των νομών Μεσσηνίας - Αρκαδίας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

H γέφυρα της Τσακώνας, όσον αφορά το άνοιγμά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα μετά από αυτή του Ρίο-Αντιρρίου και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 2008 και θα κοστίσει περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο. Το άνοιγμα των 300μ. γεφυρώνεται εν μέρει (40μ.) με προεντεταμένο φορέα και το υπόλοιπο του ανοίγματος (260μ.) καλύπτεται με 2 χαλύβδινα τόξα, από τα οποία αναρτάται το σύμμεικτο κατάστρωμα της γέφυρας.

Πρόκειται για μια τοξωτή γέφυρα μήκους 400 μέτρων για την γεφύρωση της περιοχής της μεγάλης κατολίσθησης του 2003, ένα έργο εξαιρετικής πολυπλοκότητας, τόσο ως προς την θεμελίωση, όσο και ως προς την ανωδομή, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από Έλληνες μηχανικούς και τεχνίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ