Ο Μαζιώτης συνελήφθη λίγο πριν πυροδοτήσει νέα βόμβα, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Ο Μαζιώτης συνελήφθη λίγο πριν πυροδοτήσει νέα βόμβα, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βομβιστικής επίθεσης, ανάλογης με εκείνη εναντίον του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, βρισκόταν ο Νίκος Μαζιώτης πριν από τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι στα μέσα Ιουλίου.

Αυτό τουλάχιστον εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς από νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι ο 42χρονος καταδικασθείς για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» προχώρησε, λίγο πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (το πρωί της 16ης Ιουλίου), στην αγορά συστοιχίας μπαταριών από το κατάστημα με είδη camping της οδού Αθηνάς.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο Μαζιώτης επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες σε μηχανισμό πυροδότησης μεγάλης ισχύος βόμβας, όπως είχε πράξει επανειλημμένα στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει χρησιμοποιήσει μπαταρίες των 9 ή 12 Volt σε όλες τις προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις του, μεταξύ των οποίων και σε αυτή εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος τη 10η Απριλίου 2014.

Και ο Πετρακάκος στην επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος;

Υπάρχουν ενδείξεις (που όμως δεν επιβεβαιώνονται δικογραφικά) ότι στην επίθεση εναντίον της ΤτΕ συμμετείχε ο Γιώργος Πετρακάκος, 35 ετών, συνεργός του Μαζιώτη σε ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Ακράτα και Μέθανα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, που όμως δεν υιοθετείται από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος οδηγούσε τη μηχανή όπου επιβιβάστηκε ο οδηγός του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, αμέσως μόλις το στάθμευσε στο πεζοδρόμιο της οδού Αμερικής.

Δακτυλικό αποτύπωμα του Πετρακάκου ανιχνεύτηκε στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους οι δράστες της ληστείας στο Δίστομο. Εκτός του Πετρακάκου, στο φουσκωτό ανιχνεύτηκε δακτυλικό αποτύπωμα ενός ακόμα καταζητούμενου «ποινικού», του 35χρονου Σπ. Δ. ή «καρφάκια», ο οποίος έχει -μεταξύ άλλων- κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006. Επιπλέον, ως συμμετέχων στην «κινηματογραφική» ληστεία της περασμένης Παρασκευής πρόκειται να κατηγορηθεί (αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες) ακόμα ένας ληστής τραπεζών, ο 44χρονος Σπ. Χ. Σε βάρος των τριών σχηματίζεται νέα δικογραφία από το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ φωτογραφίες τους πρόκειται -εκτός απροόπτου- να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα. Για το θέμα υπήρξαν χθες συνεννοήσεις μεταξύ ΓΑΔΑ και Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πάντως, αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και τέταρτου ατόμου στη ληστεία του Διστόμου, μολονότι θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες διέθεταν ομάδα υποστήριξης. Ενδεικτική είναι μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δράστες της ληστείας, αμέσως μετά την άφιξή τους στην παραλία Ξυλοκάστρου, παρελήφθησαν από σκούρο τζιπ που οδηγούσε συνεργός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ