Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι» - iefimerida.gr

Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι»

Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος κατά τις συζητήσεις του κυβερνητικού επιτελείου με την Τρόικα στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η ελληνική κυβέρνηση, συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική σε ιδιωτικό ταξίδι, εκπροσώπησε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Φοροελαφρύνσεις, ΕΝΦΙΑ, «κόκκινα» δάνεια, πλειστηριασμοί και απολύσεις στο Δημόσιο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της 2,5 ωρών σύσκεψης συζητήθηκε και ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, που θέλει να κάμψει τις αντιδράσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τα stress tests των τραπεζών.

«Να λειτουργήσετε συντονισμένα και ως ομάδα και να φέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα» είπε ο pρωθυπουργός -σύμφωνα με το Βήμα- και ζήτησε να υπάρξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η μέγιστη δυνατή προετοιμασία.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε με έμφαση στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πάμε πολύ καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι».

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Παρίσι για τις συναντήσεις από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου με «όπλα» το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «Το θέμα είναι η χώρα να μπει οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα, να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος, ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό».

Αναφερόμενος στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και τα ασφαλιστικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «είναι πολύ καθαρό το πλαίσιο για κάθε υπουργείο και συνολικά. Το βασικό μας θέμα είναι να κάνουμε τις ρυθμίσεις για να διευκολύνουμε τις δόσεις».

Ερωτηθείς για το θέμα των απολύσεων, είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για απολύσεις και υπογράμμισε ότι σημασία έχει να δοθεί το μήνυμα στον δημόσιο υπάλληλο ότι πρέπει να βοηθήσει το κράτος ώστε αυτό να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τίποτα, να νιώσει ασφαλής.

Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι» | iefimerida.gr 0
Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι» | iefimerida.gr 1
Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι» | iefimerida.gr 2
Με προτεραιότητες αλλά και εκκρεμότητες πάει η κυβέρνηση στο Παρίσι -Σαμαράς: «Η οικονομία είναι σε ράλι» | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ