Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Τσακώνα - iefimerida.gr

Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Τσακώνα

Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα μεγάλη γέφυρα στην Τσακώνα, στα όρια των νομών Μεσσηνίας - Αρκαδίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέφθηκε τα οδικά έργα στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η δεύτερη στην Ελλάδα, όσον αφορά το άνοιγμά της, μετά την κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 2008 και θα κοστίσει περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο. Το άνοιγμα των 300μ. γεφυρώνεται εν μέρει (40μ.) με προεντεταμένο φορέα και το υπόλοιπο του ανοίγματος (260μ.) καλύπτεται με 2 χαλύβδινα τόξα, από τα οποία αναρτάται το σύμμεικτο κατάστρωμα της γέφυρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι μέσα σε λίγους μήνες θα παραδοθεί και το τμήμα αυτοκινητόδρομου από το Λεύκτρο μέχρι τη Σπάρτη, που έχει μήκος 47 χλμ, καθώς προωθείται στη Βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση.

«Με την παράδοση του νέου τμήματος θα ευνοηθεί η τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας» σημείωσε ο υπουργός.

Επίσης, επισκέφθηκε και τη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, όπου εξετάστηκε το αίτημα της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στον αυτοκινητόδρομο, που θα εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή και τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ