ΕΕ: Μπράβο στον Ολάντ αλλά δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο - iefimerida.gr

ΕΕ: Μπράβο στον Ολάντ αλλά δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο

ΕΕ προς Γαλλία: Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο -Πρέπει να επιταχύνετε τις μεταρρυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στήριξή της προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τον αναγκαστικό ανασχηματισμό εξέφρασε η Κομισιόν, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η χώρα πρέπει να επιταχύνει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», ενώ ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Οικονομικών, Γιούρι Κατάινεν επισήμανε ότι «Είναι σημαντικό που ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες ώστε η Γαλλία να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση με σταθερό τρόπο»

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, είναι επιτακτικό η Γαλλία (...) να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσει την απασχόληση», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόκλιση του δημόσιου ελλείμματος της Γαλλίας από τον στόχο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο Ο' Κόνορ υπενθύμισε ότι «το ουσιώδες είναι να τηρηθεί η δημοσιονομική εξυγίανση» όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξηγήσει κατ' επανάληψη ότι θα υπολογίζει την προσπάθεια κάθε χώρας να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε έναν αριθμό, δηλαδή στο ποσοστό του δημόσιο ελλείμματος που παρουσιάζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ