6.000 Τούρκοι σχημάτισαν το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ - Στόχος τους το ρεκόρ Γκίνες [βίντεο] - iefimerida.gr

6.000 Τούρκοι σχημάτισαν το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ - Στόχος τους το ρεκόρ Γκίνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 6.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου για την «Ημέρα της νίκης», προκειμένου να «ζωγραφίσουν» το μεγαλύτερο «ανθρώπινο» πορτραίτο του κόσμου στο οποίο απεικονίζεται ο ιδρυτής της τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι εθελοντές, ντυμένοι όλοι στα μαύρα, κατέκλυσαν την πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το μαυσωλείο του Ατατούρκ και με τη βοήθεια και το φως που τους προσέφερε ο καυτός ήλιος του μεσημεριού, σχηματίστηκε για μισή ώρα το πρόσωπο και η υπογραφή του νεκρού ηγέτη τους. Οι Τούρκοι με αυτό στοχεύουν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για αυτό και η κάθε τους κίνηση καταγράφηκε από αέρος με ελικόπτερο.

Δύο παρόμοιες προσπάθειες με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες είχαν γίνει και παλαιότερα στην Προύσα και στη Σμύρνη, αλλά δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι στις 30 Αυγούστου, οι Τούρκοι γιορτάζουν τη στρατιωτική νίκη επί των Ελλήνων που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή και τη δημιουργία της σύγχρονης Τουρκίας και του κοσμικού κράτους από τον Ατατούρκ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχει καθιερωθεί να ξεκινούν από τις 26 Αυγούστου, ημερομηνία-σταθμός για την έκβαση του πολέμου, καθώς στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ, διεξάγεται η τελευταία μάχη της Μικρασιατικής Εκστρατείας με ήττα των ελληνικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ