Βορίδης: Θα προτιμούσα Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά - iefimerida.gr

Βορίδης: Θα προτιμούσα Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόεδρο της Δημοκρατίας προερχόμενο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς δήλωσε ότι προτιμά ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, αρνούμενος να προχωρήσει σε ονοματολογία.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε: «Προσωπικά θα ήθελα ένα πρόσωπο από το χώρο της Κεντροδεξιάς. Αλλά επειδή αυτό το πρόσωπο εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις, αυτό το πρόσωπο, από όποιο χώρο και αν προέρχεται, πρέπει να εκφράζει κάτι πάνω από τις πολιτικοκομματικές διαιρέσεις και να χτίζει συναινέσεις πλατύτερες από το χώρο όπου προέρχεται και πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά απ’ όπου και αν προέρχεται».

Όπως τόνισε ο υπουργός, τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι πρέπει να είναι «χαρακτηριστικά διείσδυσης και ευρύτερης αποδοχής, όπως τα ορίζει ο συνταγματικός νομοθέτης».

Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι εκτρέπει το Σύνταγμα και τις διατάξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Και ζητάει να τον ακολουθήσουν οι βουλευτές; Εγώ σας λέω ότι δεν θα τον ακολουθήσουν, διότι θα σκεφθούν ώριμα. Θα δουν την πρόταση που υπάρχει, όποια και αν είναι αυτή, και θα τοποθετηθούν επί της πρότασης για πρόεδρο και όχι επί της αρχής, όπως το θέλει ο κ. Τσίπρας» ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ