Πέφτει το ευρώ μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία - iefimerida.gr

Πέφτει το ευρώ μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνταν με ανοδικούς ρυθμούς από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ήρθε η απρόσμενη είδηση της παραίτησης της κυβέρνησης Βαλ να σημάνει την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επί του παρόντος αντέχουν λόγω της επιβεβαίωσης από τον Μάριο Ντράγκι ότι θα χαραχθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα τονώσει το νόμισμα, όμως είναι δεδομένο πως οι συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις στη Γαλλία, θα πιέσουν τα πράγματα προς τα κάτω.

Μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης της γαλλικής κυβέρνησης, καταγράφεται πτώση στο ευρώ έναντι του δολαρίου. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,3189 δολάρια.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προς το παρόν κινούνται σε θετικό έδαφος. Στο Παρίσι η συνεδρίαση άρχισε με άνοδο 1,10%. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 46,7 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 4.299,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ