«Διαρκής εφιάλτης» η ζωή στο Πεκίνο, λέει ο Ai Weiwei - iefimerida.gr

«Διαρκής εφιάλτης» η ζωή στο Πεκίνο, λέει ο Ai Weiwei

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Διαρκή εφιάλτη" χαρακτήρισε την ζωή στο Πεκίνο υπό το καθεστώς του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Κινέζος διαφωνών καλλιτέχνης Ai Weiwei σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Newsweek.

"Το χειρότερο πράγμα για το Πεκίνο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς το δικαστικό σύστημα" αναφέρει χαρακτηριστικά, o 54χρονος καλλιτέχνης.

"Το Πεκίνο είναι δύο πόλεις. Η μία αποτελείται από την εξουσία και το χρήμα. Άνθρωποι που δε νοιάζονται για τους γείτονές τους, που δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Η άλλη πόλη είναι αυτή της απελπισίας. Βλέπω ανθρώπους στα λεωφορεία και δε βλέπω καμία ελπίδα στα μάτια τους" σημειώνει ο Ai Weiwei.

"Το Πεκίνο είναι ένας εφιάλτης. Ένας διαρκής εφιάλτης" γράφει ο Ai.

"Το μαρτύριό μου με έκανε να καταλάβω ότι σε αυτή την κοινωνική δομή υπάρχουν πολλά κρυμμένα σημεία όπου βάζουν τους ανθρώπους χωρίς ταυτότητα. Χωρίς όνομα, απλώς ένας αριθμός" προσθέτει, αναφερόμενος στην πρόσφατη κράτησή του από τις κινεζικές αρχές, αφού τον κατηγόρησαν ότι οφείλει στο κράτος φόρους ύψους 12,2 εκατομμυρίων γιουάν (1,88 εκατομμύριο δολάρια).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ