Η ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού που εντείνει τη σεναριολογία για το αν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος στην Αμφίπολη -Τι ακριβώς είπε η Περιστέρη - iefimerida.gr

Η ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού που εντείνει τη σεναριολογία για το αν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος στην Αμφίπολη -Τι ακριβώς είπε η Περιστέρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσδοκίες γέννησε η εκτίμηση της επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, Κατερίνας Περιστέρη, ότι ο τάφος δεν είναι συλημένος. Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ανασκευάζοντας τις δηλώσεις της αρχαιολόγου.

«Επειδή ανακριβή δημοσιεύματα φέρουν την κ. Αικ. Περιστέρη, προϊσταμένη της ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που διεξάγει την ανασκαφή στον Τύμβο Καμβά στην Αμφίπολη να έχει κάνει δηλώσεις για το ενδεχόμενο σύλησης του περιεχομένου του τάφου, η ίδια διευκρινίζει ότι η δήλωσή της έχει ακριβώς ως εξής: ''Η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι''. Κάθε άλλη απόδοση της δήλωσής της συνεπώς δεν ευσταθεί», σημείωνε στην ανακοίνωσή του χθες το υπουργείο Πολιτισμού.

Ομως, η απομαγνητοφώνηση του βίντεο, όπως σημειώνει και εφημερίδα «Το Εθνος» με τις δηλώσεις της κυρίας Περιστέρη που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, έχει ως εξής: «Φαινόταν η μια Σφίγγα και ένα μέρος της άλλης, γιατί κάποιοι είχαν αφαιρέσει κάποιες πέτρες στα ρωμαϊκά χρόνια, οι οποίοι δεν θα μπόρεσαν να πάνε και πιο βαθιά σε έναν τέτοιο τοίχο. Δηλαδή με έναν τέτοιο τοίχο σφράγισης είναι λίγο δύσκολο να συληθεί άνετα ένας τάφος». Στην ερώτηση δημοσιογράφου «Λέτε ότι δεν έχει συληθεί ο τάφος;» η αρχαιολόγος απάντησε ως εξής: «Ε, από ότι βλέπουμε δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. Θα δούμε. Και πάλι θέλει προσοχή, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα δει, τι θα βρει μέσα και σε ποιο χρονικό διάστημα. Θέλει μεγάλη προσοχή, για αυτό ξαναλέω είμαστε σαν τους χειρουργούς».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ