Επίσκεψη Κεφαλογιάννη -Βαρβιτσιώτη στην Πάτμο για την ενίσχυση του τουρισμού - iefimerida.gr

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη -Βαρβιτσιώτη στην Πάτμο για την ενίσχυση του τουρισμού

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη -Βαρβιτσιώτη στην Πάτμο για την ενίσχυση του τουρισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Πάτμο βρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι είχαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Η κα Κεφαλογιάννη μετέβη την Παρασκευή στο νησί με στόχο να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Πάτμου, λόγω της θρησκευτικής παράδοσης του νησιού, στοιχείο το οποίο σύμφωνα με την υπουργό μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω.

Αναφερόμενη στον θαλάσσιο τουρισμό η κα Κεφαλογιάννη έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών (όπως μαρίνες με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου) προκειμένου να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι η συνεργασία που έχει με το Υπουργείο Τουρισμού είναι άριστη και συνεχίζεται. Αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, ανέφερε ότι «στην περίπτωση της Πάτμου, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του θαλασσίου τουρισμού, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Ανέφερε μάλιστα ότι η επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη και επικεντρώθηκε στις λύσεις που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη βελτίωση της συγκοινωνίας και την επίλυση της λειψυδρίας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ