Οι προτάσεις της ΝΔ σε Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ: 30% έκπτωση για τα ξενοίκιαστα-Περισσότερες από έξι δόσεις για όσους δεν μπορούν - iefimerida.gr

Οι προτάσεις της ΝΔ σε Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ: 30% έκπτωση για τα ξενοίκιαστα-Περισσότερες από έξι δόσεις για όσους δεν μπορούν

Οι προτάσεις της ΝΔ σε Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ: 30% έκπτωση για τα ξενοίκιαστα-Περι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο με κλιμάκι βουλευτών της ΝΔ, αναφορικά με τις προτάσεις του κόμματος για αλλαγές και ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε μετ΄ επιτάσεως ζήτημα έκπτωσης φόρου έως 30% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά (ξενοίκιαστα) ακίνητα με το οικονομικό επιτελείο να απαντάει πως εφόσον το κόστος είναι έως 100 εκατ. ευρώ το μέτρο αυτό θα περάσει.

Επιπλέον, οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να γίνει η εξόφληση σε έξι δόσεις, αλλά να παρέχεται και η δυνατότητα περισσότερων δόσεων για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ, μια ακόμη πρόταση ήταν να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας (για εκείνους που απαλλάσσονται) από το 80% που είναι σήμερα στο 67%.

Το κλειδί στις παραπάνω περιπτώσει, μιας και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μαζί με την Τρόικα, είναι να μην πέσουν πολύ κάτω από τον στόχο βεβαιωμένων εσόδων που έχει τεθεί ( 3,2 δισ ευρώ), ενώ, εκτιμάται ότι λόγω της διεύρυνσης της βάσης θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου.

Μέσω της αύξησης της εισπραξιμότητας ίσως να μπορέσει ο στόχος να πέσει και κάτω από τα 3,2 δισ ευρώ που είναι το αρχικό «ταβάνι».

Τέλος, εκτιμάται ότι το σύνολο των εκπτώσεων για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους είναι περίπου 200 εκατ. Ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ