Ο «Aθλος των 1.000 μιλίων» έγινε πραγματικότητα -Από τον Εβρο στη Γαύδο πάνω σε ένα ποδήλατο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «Aθλος των 1.000 μιλίων» έγινε πραγματικότητα -Από τον Εβρο στη Γαύδο πάνω σε ένα ποδήλατο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θανάσης Τσάκλας και οι συναθλητές του, Ελένη Λυγερού και Απόστολος Τσάκλας, μετά από 11 μέρες τερμάτισαν το ιδιότυπο ταξίδι τους από τον Έβρο στη Γαύδο, βοηθώντας με το δικό τους τρόπο τα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα».

Χθες, Πέμπτη, οι τρεις αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδος τη Γαύδο.

Ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος, με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ξεκινώντας από το βορειότερο σημείο της χώρας μας, το Ορμένιο Εβρου και διανύοντας συνολικά 1.000 μίλια, να τερματίσουν την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας τη Γαύδο.

Με αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες και ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος μέσα σε 11 μέρες διέσχισαν με τα ποδήλατά τους -αφήνοντάς τα μόνο για ειδικές διαδρομές- την Ελλάδα περνώντας από την Καβάλα, το Λιτόχωρο, τις Θερμοπύλες, το Μαραθώνα, την Κόρινθο, τη Λακωνία διανύοντας συνολικά 1.520 χλμ με τα ποδήλατά τους, κάνοντας ορειβασία 2.918 μ. στον Όλυμπο, τρέχοντας την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας των 42.195 μ. και ολοκληρώνοντας το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα διάπλου, με ειδική πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση, από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και συγκεκριμένα την Κίσσαμο, περνώντας με τη σχεδία από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Κινητήριος δύναμη του «Αθλου των 1.000 μιλίων» (όπως οι ίδιοι ονόμασαν τη διαδρομή τους) ήταν η στήριξη και η προσφορά στα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Παράλληλα και καθ' όλη τη διάρκεια του «Αθλου», ο Θανάσης προσκαλούσε τους φίλους και υποστηρικτές του να στέλνουν μήνυμα στο 54234 και γράφοντας τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA καθώς τα έσοδα από τα μηνύματα θα δοθούν στη ΦΛΟΓΑ για τη στήριξη των δράσεων του συλλόγου.

Ο Θανάσης κατά τον τερματισμό δήλωσε: «Η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθω δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις. Καταφέραμε να δώσουμε στον ΑΘΛΟ σάρκα και οστά. Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε μια από τις δυσκολότερες πρωτοβουλίες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οι ευχές και η δύναμη όλων των φίλων του ΑΘΛΟΥ ήταν η κινητήριος δύναμη μας».

Ο «Aθλος των 1.000 μιλίων» έγινε πραγματικότητα -Από τον Εβρο στη Γαύδο πάνω σε ένα ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο «Aθλος των 1.000 μιλίων» έγινε πραγματικότητα -Από τον Εβρο στη Γαύδο πάνω σε ένα ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο «Aθλος των 1.000 μιλίων» έγινε πραγματικότητα -Από τον Εβρο στη Γαύδο πάνω σε ένα ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή φωτό: cretalive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ