Τα έξι βήματα προς την επιτυχία -Ο πολυεκατομμυριούχος Μαρκ Κούμπαν δίνει συμβουλές σε επίδοξους επιχειρηματίες - iefimerida.gr

Τα έξι βήματα προς την επιτυχία -Ο πολυεκατομμυριούχος Μαρκ Κούμπαν δίνει συμβουλές σε επίδοξους επιχειρηματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν μη τι άλλο ο Μαρκ Κούμπαν ξέρει να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά. Το στοιχηματικό σάιτ που έφτιασε και η κατοπινή πώλησή του, τον έκανε πολυεκατομμυριούχο. Η μετοχή, δε, των Ντάλας Μάβερικς, των οποίων είναι ιδιοκτήτης, ανεβαίνει συνεχώς. Ως εκ τούτου ξέρει να βγάζει χρήματα...

Δεν διστάζει να δώσει συμβουλές σε επίδοξους επιχειρηματίες. Σε ανθρώπους που σκοπεύουν να μπουν στην αγορά των επιχειρήσεων, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς θα καταφέρουν να βγάλουν χρήματα.

Οι συμβουλές του, αναρτημένες στο προσωπικό blog που διαθέτει στην Huffington Post, είναι οι εξής:

Μάθε πώς να πουλάς

Προσπάθησε να πείσεις τον συνομιλητή σου ότι αξίζει τον κόπο και το χρήμα, για να αγοράσει αυτό που πουλάς.

Προσπάθησε να σκέφτεσαι σαν πελάτης

Πρέπει να καταλαβαίνεις τις ανάγκες και τα «θέλω» των πελατών. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, κάθε εταιρεία είναι ξεχωριστή. Χρειάζεται να δίνεις χρόνο στην μελέτη των συμπεριφορών τους. Είναι μια καθημερινή άσκηση που δεν τελειώνει ποτέ, αλλά σε σώζει από άσκοπες ενέργειες.

Γίνε φιλικός με την τεχνολογία

Κοινώς: μάθε να την χρησιμοποιείς και μην περιορίζεσαι σε γνώσεις που τυχόν κατέχεις, διότι είναι σίγουρο πως θα μείνεις πίσω. Όσα περισσότερα γνωρίζεις για τις σπουδαίες χρήσεις της τεχνολογίας, τόσο πιο μπροστά θα είσαι από τους ανταγωνιστές σου.

Αν δεν υπάρχει λύση σε ένα πρόβλημα, βρες τη λύση

Το 99,99% των πραγμάτων που διαχειριζόμαστε στις επιχειρήσεις, λύνονται με τον κλασικό τρόπο που ακολουθούν άπαντες. Το θέμα είναι να κάνεις κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει σκεφτεί μέχρι τώρα. Αυτό κάνουν οι επιτυχημένοι. Δεν ρωτούν, αλλά ανακαλύπτουν καινούργιους δρόμους.

Βοηθάει αυτό που κάνεις τους ανθρώπους;

Πολλοί επιχειρηματίες πιστεύουν πως αυτό που κάνουν είναι καταπληκτικό και συναρπαστικό. Είναι όντως; Βοηθάει τους ανθρώπους; Ευνοεί τις ζωές τους; Η απάντηση είναι σημαντική για κάθε επιχειρηματία.

Να είσαι ευγενής

Ο κόσμος δεν θέλει να συνδιαλέγεται με βλάκες. Είναι καλύτερο να είσαι καλός και ευγενικός, από το να είσαι ανόητος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ