Αναβλήθηκε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό - iefimerida.gr

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναβολή μίας εβδομάδας οδηγείται η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επρόκειτο να διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, στις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θέλει τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να μελετήσει τις τροπολογίες που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή.


Πάντως, το θέμα που φαίνεται να πονοκεφαλιάζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι αντιδράσεις των 38 βουλευτών της ΝΔ oι οποίοι με επιστολή τους τις προηγούμενες ημέρες στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, απέστειλαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, προτείναν στο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών, «όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Ζυμώσεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης

Οσον αφορά το θέμα για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, δεν φαίνεται να δημιουργεί για την ώρα τουλάχιστον, πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου έχει δεσμευθεί ότι θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και βουλευτές της ΝΔ που είναι επιθυμούν και αυτοί την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανακατετεθεί η τροπολογία με υπογραφές βουλευτών όλων των κομμάτων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ