O Πούτιν τα βάζει τώρα και με τα McDonald's -Έκλεισε 4 καταστήματα στη Μόσχα - iefimerida.gr

O Πούτιν τα βάζει τώρα και με τα McDonald's -Έκλεισε 4 καταστήματα στη Μόσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερα καταστήματα της παγκόσμιας αλυσίδας fast food, Mc Donald's, έκλεισαν τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα. Το θέμα δεν θα έπαιρνε διαστάσεις, όπως έχει πάρει τώρα, αν δεν είχαν προηγηθεί οι κυρώσεις των ΗΠΑ και τις ΕΕ και το εμπάργκο των Ρώσων.

Οι αρχές της Μόσχας, θέλοντας να δώσουν λογικό έρεισμα στην απόφασή τους, αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα μαγαζιά έκλεισαν προσωρινά για υγειονομικούς λόγους, καθώς έχουν δεχθεί καταγγελίες για την ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν και αρνήθηκε πως είχε πολιτικά κίνητρα η συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Όπως αναφέρει και ο ανταποκριτής του ΒΒΨ, Στιβ Ρόσμπεργκ, «Μιλάμε για το σύμβολο των ΗΠΑ. Τα Mc Donald's δεν είναι μια ακόμα αλυσίδα fast food».

Είναι χαρακτηριστικό πως ρώσοι βουλευτές έχουν ζητήσει ανάλογες κινήσεις να γίνουν και στις αλυσίδες Burger King και KFC, επίσης αμερικανικών συμφερόντων. Οι καλά πληροφορημένες πηγές γύρω από το θέμα σημείωνοντας με δηκτικό χιούμορ: «Φαίνεται πως οι ρωσικές αρχές έχουν χάσει την όρεξή τους προς τα burger!».

Το πρακτορείο Ria Novosti ανέφερε πως η ρυθμιστική αρχή της Μόσχας που έκλεισε τα μαγαζιά, έχει την πρόθεση να οδηγήσει τα Mc Donald's στα δικαστήρια για υγειονομικές παραβάσεις». Η πλευρά της εταιρείας απάντησε πως είναι ανοιχτή στους ελέγχους και ότι εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια πελάτες στη Ρωσία, επομένως δεν θα ήθελε να τους δημιουργήσει κανείς πρόβλημα.

Φαίνεται, όμως, πως η ρωσική διοίκηση θα τραβήξει κι άλλο το σχοινί, κάτι ως έμμεσο εμπάργκο, καθώς αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι προς την εταιρεία, σε όλα τα καταστήματα της επικράτειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμπάργκο Mc Donald's Βλάντιμιρ Πούτιν KFC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ