Τζιχαντιστές προς την οικογένεια του Φόλεϊ: Δεν λυπόμαστε, το πρώτο αίμα θα είναι του γιου σας!» - iefimerida.gr

Τζιχαντιστές προς την οικογένεια του Φόλεϊ: Δεν λυπόμαστε, το πρώτο αίμα θα είναι του γιου σας!»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα e-mail απίστευτης κυνικότητας και σκλήρότητας, οι τζιχαντιστές, από τις 12 Αυγούστου, είχαν ενημερώσει την οικογένεια του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ ότι οι ημέρες του ήταν μετρημένες.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που μετέφερε την Πέμπτη μερίδα του ξένου Τύπου ότι το φρικιαστικό περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης ανάμεσα τους φανατικούς τζιχαντιστές και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όταν η τελευταία αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωσή του, επήλθε το μοιραίο για τον Φόλεϊ.

Το e-mai, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα GlobalPost η οποία μάλιστα, εν είδει εξήγησης, σημείωσε πως, «το δημοσιεύουμε για να πούμε όλη την ιστορία του Τζέιμς. Πιστεύουμε ότι το κείμενο ρίχνει φως στα κίνητρα και τις τακτικές του Ισλαμικού Κράτους».

Στο μήνυμα, το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι συγγενείς του Φόλεϊ, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους γράφουν: «Δεν λυπάστε τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας οπότε κι εμείς δεν λυπηθούμε τα δικά σας. Εσείς και οι συμπολίτες σας θα πληρώσετε το τίμημα των βομβαρδισμών σας. Το πρώτο αίμα θα είναι αυτό του αμερικανού πολίτη, Τζέιμς Φόλεϊ. Θα εκτελεστεί ως άμεση συνέπεια για τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος μας».

Στο ίδιο μήνυμα οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι έδωσαν στις ΗΠΑ «πολλές ευκαιρίες για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των ανθρώπων σας μέσω συναλλαγών με χρήματα όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις».

Τον ισχυρισμό αυτό, ωστόσο, διαψεύδει η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου καθώς από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το πρώτο μήνυμα που έλαβαν από τους απαγωγείς του συγγενή τους ήταν το Νοέμβριο του 2013, σχεδόν ένα χρόνο από τότε που τα ίχνη του χάθηκαν στη Συρία. Η επόμενη φορά που η οικογένεια επικοινώνησε με τους απαγωγείς ήταν μόλις η 12η Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, επικαλούμενη τον πρόεδρο της ιστοσελίδας Φίλιπ Μπαλντόνι, το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς κυμαινόταν στα 132 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ