Μπελάδες για τη Σακίρα -Κλεμμένη η μεγάλη επιτυχία «Loca» [βίντεο] - iefimerida.gr

Μπελάδες για τη Σακίρα -Κλεμμένη η μεγάλη επιτυχία «Loca» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προϊόν αντιγραφής φαίνεται πως είναι το τραγούδι «Loca» της Σακίρα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 και έγινε μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τον Αμερικανό δικαστή Αλβιν Χέρελσταϊν.

Η ισπανική εκδοχή του τραγουδιού βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ένα τραγούδι του 1998 που ανήκει στον Ραμόν Αρίας Βάσκες, έναν δομινικανό τραγουδιστή. Οσον αφορά την αγγλική του εκδοχή, αυτή δεν προσέφερε στοιχεία στην υπόθεση. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε την Τρίτη, το τραγούδι είχε βασιστεί σε μία παλαιότερη εκδοχή τραγουδιού του δομινικανού ράπερ Ελ Κάτα (σ.σ. συμμετείχε στο τραγούδι της Σακίρα), το οποίο είχε προκύψει από το αρχικό τραγούδι του 1998 του Βάσκες.

Ο Χέρελσταϊν έγραψε στην έκθεσή του: «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ότι το τραγούδι της Σακίρα βασίστηκε σε εκείνο του Ελ Κατα. Επομένως, θεωρώ ότι, εφόσον ο Ελ Κατα είχε αντιγράψει τη σύνθεση του Αρίας, ο συνθέτης του τραγουδιού της Σακίρα αντέγραψε έμμεσα με τη σειρά του τον Αρίας».

Το «Loca» περιλαμβανόταν στον ένατο δίσκο της 37χρονης Σακίρα «Sale el Sol», που κυκλοφόρησε από τη Sony, πούλησε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του «Billboard Magazine» για τα λάτιν τραγούδια.

Να σημειωθεί πως η δισκογραφική εταιρεία Mayimba Music, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του αυθεντικού κομματιού του δομινικανού τραγουδιστή, κατέθεσε την αγωγή και αναμένεται να λάβει αποζημίωση από την εταιρεία Sony.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ