Δεν θα πιστέψετε πόσες θερμίδες κρύβουν οι διακοπές: Θα πρέπει να τρέξετε δύο μαραθώνιους για να τις κάψετε - iefimerida.gr

Δεν θα πιστέψετε πόσες θερμίδες κρύβουν οι διακοπές: Θα πρέπει να τρέξετε δύο μαραθώνιους για να τις κάψετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του βρετανικού site Cheapholidayland.com, το οποίο δεν έκανε τίποτε άλλο εκτός από το να μελετήσει τις διατροφικές συνήθειες των Βρετανών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Ενδεικτικό είναι πως αν και ο μέσος άνθρωπος δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 2.000 θερμίδες την ημέρα, ωστόσο κατά την πρώτη ημέρα των διακοπών ο μέσος Βρετανός τουρίστας λαμβάνει 5.756 θερμίδες. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα θερμίδων, που σύμφωνα με την Independent, για να καούν φτάνουν -δεν φτάνουν δύο μαραθώνιοι.

Η αιτία είναι πολύ απλή: Το τυπικό πρωινό στο ξενοδοχείο περιλαμβάνει συνήθως ένα μπολ με δημητριακά, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και μία κούπα καφέ ή τσάι. Σε αυτό προσθέτουν κι ένα πλήρες «αγγλικό πρωινό», όπως το ονομάζουν τα ξενοδοχεία, κι έτσι φτάνουν στις 1.117 θερμίδες.

Κατόπιν, στο δεκατιανό θα συμπεριληφθεί κι ένα ποτό δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στο beach bar, ήτοι επιπλέον 240 θερμίδες. Στη συνέχεια, προσθέτοντας και το μεσημεριανό ξεπερνούν τις 2.000 θερμίδες, πριν καν φτάσει το απόγευμα.

Φυσικά, η έρευνα δεν αφήνει εκτός και τον φημισμένο για τα μεθύσια του βρετανό τουρίστα, ο οποίος κατά μέσο όρο λαμβάνει 1.418 θερμίδες μόνο από τα αλκοολούχα ποτά. Σε όλο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε ότι το αλκοόλ δίνει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, περισσότερες από εκείνες των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων (4 θερμίδες ανά γραμμάριο) και λίγο λιγότερες από εκείνες του λίπους (9 θερμίδες ανά γραμμάριο). H διαφορά είναι ότι οι θερμίδες από το αλκοόλ είναι «κενές», αφού το αλκοόλ δεν έχει καμία θρεπτική αξία, δηλαδή κανένα θρεπτικό συστατικό.

Πιο θερμιδογόνα από τα αλκοολούχα ποτά είναι τα κοκτέιλ, καθώς εύκολα μπορεί ένα ποτήρι να προσφέρει πάνω από 400 θερμίδες, καθώς συνήθως σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια. Ωστόσο, αν προσφερθεί κανονική δόση σε μετρίου μεγέθους ποτήρι τότε:

  • Bloody Mary: 115 θερμίδες
  • Gin Τonic: 171 θερμίδες
  • Ρina Colada: 262 θερμίδες
  • Strawberry daiquiri: 180 θερμίδες
  • Μανχάταν: 180 θερμίδες
  • Μαργαρίτα: 190 θερμίδες
  • Tequila sunrise: 200 θερμίδες
  • Mai Tai: 120 θερμίδες
  • Cuba libre: 130 θερμίδες
  • Bloody Mary: 140 θερμίδες
  • Mojito: 170 θερμίδες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ