Ο υπουργός Πολιτισμού για την Αμφίπολη: Πολλά διεθνή ΜΜΕ θέλουν να μαγνητοσκοπήσουν τον τάφο - iefimerida.gr

Ο υπουργός Πολιτισμού για την Αμφίπολη: Πολλά διεθνή ΜΜΕ θέλουν να μαγνητοσκοπήσουν τον τάφο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκδήλωση ενδιαφέροντος πολλών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για μαγνητοσκόπηση στον χώρο των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά τις αρχαιολογικές εργασίες, ο υπουργός είπε στο Mega ότι και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για την πορεία των ανασκαφών και ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το εσωτερικό του τάφου».

Μάλιστα όπως αποκάλυψε βρέθηκαν και τα φτερά των σφιγγών και σε λίγο θα αποκατασταθούν πλήρως. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν και τα κεφάλια ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό.

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα, ο κ. Τασούλας είπε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες. «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να μπούμε στον τάφο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μη θιχτεί η στατικότητα του μνημείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ