JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ισχυρή κερδοφορία - iefimerida.gr

JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ισχυρή κερδοφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα stress tests να είναι επί θύραις, η JP Morgan στέλνει ένα άκρως θετικό μήνυμα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο συγκεκριμένος οίκος έρχεται να συμπληρώσει τις θετικές ενδείξεις που είχε αφήσει προ ημερών και η Citigroup.

Ο αμερικανικός οίκος προεκτείνει την ανάλυση κρίνοντας ως καλά κεφαλαιοποιημένα τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Επιπλέον αναμένει ισχυρή κερδοφορία για τις ελΛηνικές τράπεζες και εκφράζει την προτίμησή του για Πειραιώς, Alpha, Εθνική.

Με σύσταση ουδετερότητας και τιμή-στόχο 0,4 ευρώ αναφέρεται στη Eurobank η JP Morgan σε ανάλυσή της η οποία δημοσιεύτηκε επισημαίνοντας πως με βάση την τρέχουσα τιμή της τράπεζας η μετοχή προσφέρει μικρότερο περιθώριο ανόδου σε σχέση με τους τίτλους της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Εθνικής. Η ανάλυση της JP Morgan σημειώνει πως τα stress test της BlackRock και η άντληση 8,4 δισ. ευρώ περιορίζουν τον κίνδυνο για την ανάγκη νέων κεφαλαίων από τις τράπεζες στα stress tests του Οκτωβρίου.

]Το discount με το οποίο διαπραγματεύονται σήμερα οι ελληνικές τράπεζες είναι της τάξης του 26% έναντι του 23% με τις οποίες διαπραγματεύονται οι ισπανικές και οι πορτογαλικές και έναντι του 40% με το οποίο διαπραγματεύονται οι όμιλοι της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Η τιμή των μετοχών αντανακλά την ανησυχία των αγορών να προκύψουν ανάγκες περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης, όπως επίσης και το ενδεχόμενο οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες (εκτός της ΕΤΕ) να μην παράξουν κέρδη πριν το 2015 και να μην διανείμουν μέρισμα.

Ομως το discount αυτό θα κλείσει καθώς κατά τον αμερικανικό οίκο δεν θα απαιτηθούν τελικώς νέα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ πάλι κατά τους αναλυτές της JP Morgan οι τρεις τράπεζες πλην Εθνικής που βρίσκεται ήδη σε κερδοφορία θα δημιουργήσουν κέρδη μέσα στο 2015.

Συγχρόνως ο οίκος διαβλέπει επιστροφή στη διανομή μερισμάτων από 2017 για τις περισσότερες τράπεζες.. Αυτό σύμφωνα με την JP Morgan θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των αποτιμήσεων πάνω από την καθαρή αξία ενεργητικού.

Η ανάλυση προβλέπει ότι τα προ προβλέψεων κέρδη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για το διάστημα 2014-2017 θα ανέλθουν σε 28,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών στην Alpha Bank αντιστοιχούν 6,5 δισ., στην Πειραιώς 7,7 δισ., στην ΕΤΕ 9,4 δισ. και στη Eurobank 5 δισ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εθνική ΠΕΙΡΑΙΩΣ Citigroup JP Morgan Eurobank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ