Δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι ήταν όμηροι μαζί με τον Φόλεϊ -«Απίστευτα γενναίος, φιλικός και άτυχος» - iefimerida.gr

Δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι ήταν όμηροι μαζί με τον Φόλεϊ -«Απίστευτα γενναίος, φιλικός και άτυχος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι έχουν κρατηθεί όμηροι μαζί με τον Αμερικανό εκτελεσθέντα Τζέιμς Φόλεϊ. Ο Ντιντιέ Φρανσουά μιλώντας στον ραδιφωνικό σταθμό Europe1 μίλησε για το θάρρος που είχε ο Τζέιμς Φόλεϊ και για το πόσο φιλικός και φερέγγυος άνθρωπος ήταν.

«Ήταν ένα εκπληκτικό παιδί, ένας πολύ φιλικός, φερέγγυος σύντροφος», είπε ο Ντιντιέ Φρανσουά, που είχε κρατηθεί με τον Φόλεϊ από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι την απελευθέρωσή του, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δημοσιογράφος Ντιντιέ Φρανσουά δήλωσε πως απέφυγε να μιλήσει γι' αυτό νωρίτερα γιατί είχε απειληθεί από από τους τζιχαντιστές.«Ο θάνατος του Φόλεϊ, ενός πολύ έμπειρου δημοσιογράφου αναμφίβολα προκάλεσε τρομερό σοκ, ιδίως στην οικογένειά του» είπε ο Φρανσουά και πρόσθεσε «Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν υποτάχθηκε πλήρως στους απαγωγείς. Ενεργούσε συλλογικά καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής μας, ζητώντας για παράδειγμα φαγητό για όλους μας».

Ο έτεροε Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Ενέν μιλώντας στο περιοδικό L' Express «Ήταν ένας άνθρωπος απίστευτα γενναίος ο οποίος στάθηκε άτυχος» και πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς τζιχαντιστές «Ψάχνοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του διαπίστωσαν ότι ο αδελφός του εργαζόταν για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό και επειδή ήταν Αμερικανός έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης. Έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος τους,δεχόταν τις περισσότερες προσβολές αλλά παρέμενε απαθής», εξήγησε ο Ενέν.

Ο Φρανσουά πρόσθεσε ότι κρατήθηκε για εννέα ολόκληρους μήνες και με τον έτερο Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλοφ που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus, η Γαλλία κατέβαλε λύτρα 18 εκατομμύρια δολάρια ώστε να επιστρέψουν σώοι και αβαλαβείς στη Γαλλία οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του το Παρίσι διαψεύδει το Γερμανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ