Τραγική ειρωνεία: Ο εμπνευστής του «Ice bucket challenge» πνίγηκε - iefimerida.gr

Τραγική ειρωνεία: Ο εμπνευστής του «Ice bucket challenge» πνίγηκε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η καμπάνια του μπουγελώματος λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με πλανητάρχες και σταρ του Χόλιγουντ να λούζονται με παγωμένο νερό για καλό σκοπό, ο εμπνευστής του «Ice bucket challenge» Κόρει Γκρίφιν, βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Ο 27χρονος Γκρίφιν, ο οποίος εμπνεύστηκε την καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η έρευνα για τη νόσο της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), έχασε τη ζωή του την ώρα που επιχειρούσε κατάδυση από αποβάθρα σε ακτή της Μασαχουσέτης το περασμένο Σάββατο.

Ο Κόρει Γκρίφιν εμπνεύστηκε με την ιδέα του... κουβά με το παγωμένο νερό, όταν ο καλό τους φίλος Πίτ Φρέιτς διαγνώστηκε πως πάσχει από αυτήν την ασθένεια.

Ο Φρέιτς συγκλονισμένος από τον πνιγμό του φίλου του, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το εξής μήνυμα: «Ο Γκρίφ πάντα βοηθούσε. Εργάστηκε σκληρά για την ALS. Γράφαμε ο ένας στον άλλο καθημερινά, σχεδιάζαμε και άλλους τρόπους για συγκέντρωση χρημάτων».

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ