Ανοιγμα Τσίπρα σε επαγγελματοβιοτέχνες και δικηγόρους - iefimerida.gr

Ανοιγμα Τσίπρα σε επαγγελματοβιοτέχνες και δικηγόρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πολιτική «ανοιγμάτων» προς χώρους που παραδοσιακά η Αριστερά δεν είχε και τις καλύτερες των σχέσεων συνεχίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταστήσει το κόμμα του σταθερό συνομιλητή και των «συντηρητικών» ομάδων, και με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης, «ανοίγει την αγκαλιά» του δρομολογώντας συναντήσεις με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που μέχρι σήμερα διατηρούσαν σχέσεις με άλλους πολιτικούς χώρους.

Η προεδρική ατζέντα, για αυτή την εβδομάδα είναι πλήρης. Στο πλαίσιο των ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών, έρχονται να προστεθούν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την ΓΣΕΒΕΕ για σήμερα και με τον ΔΣΑ αύριο.

Με δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας όπως και βιωσιμότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των επαγγελματοβιοτεχνών. Στο ίδιο μήκος κύματος, προσεγγίζει και τους δικηγόρους, αν λάβει κανείς υπόψη τις δυσκολίες του κλάδου από τη σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας δίνει το στίγμα της προεκλογικής ετοιμότητας γι’ αυτό και «χτίζει» γέφυρες επικοινωνίας με αγρότες, ένστολους, επιμελητήρια, δικηγόρους και πάσης φύσεως κοινωνικές ομάδες διευρύνοντας παντί τρόπο τη δεξαμενή των υποψήφιων ψηφοφόρων. Αλλωστε, ο ίδιος είχε προϊδεάσει για τις κινήσεις του από την τελευταία συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», όπου και σημείωνε χαρακτηριστικά: «Η επιδίωξη της πλατύτερης δυνατής συσπείρωσης των κυριαρχούμενων τάξεων και πολιτικών δυνάμεων που αναγνωρίζουν το αδιέξοδο της ασκούμενης πολιτικής της λιτότητας, με άξονα ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής. Και με στόχο αυτή η πλατιά συσπείρωση να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ