Τρέχουν να δηλώσουν ακατάσχετους λογαριασμούς -81.000 πολίτες το έχουν κάνει ήδη - iefimerida.gr

Τρέχουν να δηλώσουν ακατάσχετους λογαριασμούς -81.000 πολίτες το έχουν κάνει ήδη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Περίπου 81.000 πολίτες εχουν αξιοποιήσει ως τώρα την ειδική εφαρμογή στο TAXIS που δίνει τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Ο αριθμός είναι περιορισμένος αν συγκριθεί με τα περίπου 2,4 εκατομμύρια πολιτών που οφείλουν στο Δημόσιο και θα είχαν λόγο να προχωρήσουν στη δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως εκτιμουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, ενώ υπογραμμίζουν παράλληλα ότι δεν συνεπάγεται ότι το σύνολο των οφειλετών του Δημοσίου διαθέτει και τραπεζικό λογαριασμό με ποσά που χρήζουν προστασίας από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις.

Σημειώνεται ότι από μισθωτούς και συνταξιούχους δηλώνεται υποχρεωτικά ο λογαριασμός πίστωσης μισθών- συντάξεων.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούλιο οι οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν κατα περίπου 1,3 δις, ενώ οι οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση ξεπερνούν πλέον τις 20.000

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ