Χαμάς: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια διαρκή κατάπαυση πυρός στη Γάζα - iefimerida.gr

Χαμάς: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια διαρκή κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Χαμάς: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια διαρκή κατάπαυση πυρός στη Γάζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελπίδες να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Καΐρου ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ «εξανεμίζονται», έκρινε σήμερα ένας εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που συμμετέχει στην αποστολή των διαπραγματευτών στην Αίγυπτο.«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, οι ελπίδες να επιτευχθεί μία συμφωνία εξανεμίζονται και εμείς επιρρίπτουμε την πλήρη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση στους σιωνιστές κατακτητές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Έζατ αλ Ρισκ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία παρουσίασε την τελική της απάντηση στην πρόταση (της διαρκούς κατάπαυσης του πυρός) που έκαναν οι Αιγύπτιοι. Οι Αιγύπτιοι τη διαβίβασαν στους εκπροσώπους του εχθρού, που έχει φύγει (από το Κάιρο) με τη δικαιολογία ότι πρέπει να την παρουσιάσουν στην κυβέρνησή τους» συνέχισε ο Ρισκ.

Νωρίτερα, ένα κοριτσάκι 2 ετών και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στις νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης.

Το νήπιο και η γυναίκα σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σήμερα, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο του μικρού κοριτσιού και της γυναίκας.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε επιθέσεις σε αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος κατά παραβίαση της εκεχειρίας.

Η εκεχειρία ανάμεσα στα δύο μέρη τυπικά λήγει τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχη» για την παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και επέρριψε την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για αυτό που συνέβη σήμερα, καταδικάζουμε την επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών. . . και, όπως έχουμε πει, το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι των επιθέσεων αυτών», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε ότι η «Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γάζα» και υπενθύμισε πως «οι εκτοξεύσεις ρουκετών έγιναν από τη Γάζα».
«Καλούμε να τερματιστούν αμέσως οι εκτοξεύσεις ρουκετών και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο μια εκεχειρία», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να είναι πιο «μακρόχρονη», ή εν ανάγκη να πρόκειται για μια «παράταση της προσωρινής εκεχειρίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ