Ο Πούτιν σκληραίνει κι άλλο τη στάση του: Σκέφτεται να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτοκινήτων - iefimerida.gr

Ο Πούτιν σκληραίνει κι άλλο τη στάση του: Σκέφτεται να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτοκινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημόσια διελκυστίνδα ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν από την μία πλευρά και την ΕΕ με τις ΗΠΑ από την άλλη, δεν φαίνεται να μειώνεται σε ένταση. Αντιθέτως, αμφότερες οι πλευρές ετοιμάζονται να ανασύρουν από το οπλοστάσιό τους νέα μέτρα.

Με τη λογική του «μια σου και μια μου», ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, εξετάζει να επεκτείνει το εμπάργκο που επέβαλε προσφάτως σε γεωργικά προϊόντα. Επί του παρόντος εξετάζει τις εισηγήσεις των συνεργατών του, αναλύει τα πλάνα του, αλλά δεν προβαίνει σε κάποια κίνηση περιμένοντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να κάνουν το πρώτο βήμα.

Σε περίπτωση που αυτό γίνει, τότε, πάντα σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, αυτό που θα κάνει ως αντίμετρο είναι να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα περιλαμβάνει τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν τα αυτοκίνητά τους εντός του ρωσικού εδάφους, αλλά τις άλλες που είναι απλοί εισαγωγείς.

Επιπροσθέτως, ενδέχεται να εισαχθούν και μέτρα προστασίας στα αεροσκάφη, την ναυπηγική βιομηχανία και φυσικά την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ