Μία πρόσφυγας Γεζίντι, που κατάφερε να γλιτώσει δύο φορές από τους τζιχαντιστές, γέννησε πεντάδυμα - iefimerida.gr

Μία πρόσφυγας Γεζίντι, που κατάφερε να γλιτώσει δύο φορές από τους τζιχαντιστές, γέννησε πεντάδυμα

Μία πρόσφυγας Γεζίντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα της κοινότητας των Γεζίντι, που εκτοπίστηκε δύο φορές μέσα σε έναν μήνα λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έφερε στον κόσμο πεντάδυμα στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας.

Αξιωματούχος της Υπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες ανέφερε ότι η Ταμάμ Ραμαντάν γέννησε την Πέμπτη, δύο αγόρια και τρία κορίτσια, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Η Ταμάμ είναι 27 ετών και κατάγεται από τη Συρία, ενώ ο σύζυγός της από το Ιράκ. Η Ταμάμ ανήκει στην κουρδόφωνη, θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι που έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

Λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών, η 27χρονη εκτοπίστηκε δύο φορές, μία στα μέσα Ιουνίου από τη Μοσούλη και στη συνέχεια από το Σιντζάρ, το οποίο καταλήφθηκε στις 3 Αυγούστου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως ανακοινώθηκε από την Υπατη Αρμοστεία, η Ταμάμ περπατούσε επί δυο ημέρες με την οικογένειά της μέχρι να φτάσει στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και πλέον, μετά τη γέννηση των παιδιών της, βρίσκεται στο Ταλ Αλου μαζί με την οικογένειά της. Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει είναι δύσκολες και δεν έχει αρκετό γάλα για να θρέψει τα μωρά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ