Spiegel: Η Ελλάδα ελπίζει χάρη στον τουρισμό -Μεγάλος ο κίνδυνος υποτροπής - iefimerida.gr

Spiegel: Η Ελλάδα ελπίζει χάρη στον τουρισμό -Μεγάλος ο κίνδυνος υποτροπής

Spiegel: Η Ελλάδα ελπίζει χάρη στον τουρισμό -Μεγάλος ο κίνδυνος υποτροπής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άνθηση που παρουσιάζει ο τουρισμός είναι ο βασικός λόγος ελπίδας για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Spiegel σε δημοσίευμα που εστιάζει στον ευρωπαϊκό νότο.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στις χώρες της κρίσης -όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία- η οικονομία σημειώνει πάλι ελαφρά ανάκαμψη χάρη στα επώδυνα προγράμματα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζει ωστόσο ότι «ο κίνδυνος της υποτροπής παραμένει μεγάλος».

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το Spiegel σχολιάζει ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν ελαφρά ύφεση (-0,2%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιτρέπουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία και παρατηρεί ότι κομβικό ρόλο διαδραματίζει η νέα «τουριστική άνθηση» και η «αυξανόμενη εσωτερική ζήτηση». Σημειώνει όμως ότι υπάρχει ανησυχία από το ρωσικό εμπάργκο για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

«Η Ρωσία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των Ελλήνων. Σε περίπτωση που οξυνθούν οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και ΕΕ, η ελληνική οικονομία απειλείται με νέα κατάρρευση», σημειώνεται.

Από την άλλη, η βρετανική εφημερίδα Independent σχολιάζει τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην Ευρωζώνη επισημαίνοντας ότι «μέχρι πρότινος ήταν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τα προβληματικά παιδιά της Ευρωζώνης ωστόσο τώρα είναι οι τρεις μεγάλοι, δηλαδή η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, που ξαφνικά ανησυχούν τις αγορές».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρισμός ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ