ΕΛΣΤΑΤ: Επιβραδύνεται η ύφεση -Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Επιβραδύνεται η ύφεση -Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μεγάλη επιβράδυνση σημείωσε η ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αφού το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2% έναντι μείωσης 1,1% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της ύφεσης και την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη είχε η θετικότερη από την εκτιμώμενη πορεία του τουρισμού. Η εξέλιξη του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο ενισχύει την κυρίαρχη αίσθηση στην αγορά ότι το ΑΕΠ περνά σε θετικό έδαφος στο τρίτο τρίμηνο, μετά από 24 τρίμηνα διαδοχικής υποχώρησης, ανοίγοντας το δρόμο για μια ήπια ανάκαμψη της οικονομίας φέτος, με όχημα και τις ισχυρές επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού.

Με τα δεδομένα του δευτέρου τριμήνου, τα οποία αναμένεται να επικαιροποιηθούν από την ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου, η μέση ύφεση στο πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώνεται στο 0,65% ενώ στόχος παραμένει η επίτευξη ανάπτυξης 0,6% στο σύνολο της φετινής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΛΣΤΑΤ είχε καταγράψει ύφεση 1,1% (ύστερα από αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για ύφεση 0,9%).

Η αναθεώρηση πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων βραχυχρόνιων στατιστικών (αναθεώρηση Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, διαθεσιμότητα δείκτη τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες) και επικαιροποίησης στοιχείων γενικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ