Ηχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ισραήλ -Παρατάθηκε η εκεχειρία για άλλες 72 ώρες - iefimerida.gr

Ηχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ισραήλ -Παρατάθηκε η εκεχειρία για άλλες 72 ώρες

Νέος κύκλος βίας -Εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Γάζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν εκπνεύσει η εκεχειρία τριών ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για παράταση της κατάπαυσης του πυρός για άλλες 72 ώρες. Νωρίτερα, είχαν ηχήσει και πάλι οι σειρήνες στο Ισραήλ.


Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συμφώνησαν σε μια παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για άλλες 72 ώρες, σύμφωνα με δήλωση Αιγύπτιου διαμεσολαβητή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η ανακοίνωση αυτή έγινε περίπου 45 λεπτά προτού να λήξει η κατάπαυση του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Ένα στέλεχος της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για μια προσωρινή εκεχειρία, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια πιο μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα, εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Γάζα και έπληξαν το νότιο Ισραήλ. Οι ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτό χώρο, αλλά δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ ειδήσεις Γάζα εκεχειρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ