Λύθηκε το μυστήριο: Βρέθηκαν οι δράστες που άσπρισαν τις αμερικανικές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν [βίντεο] - iefimerida.gr

Λύθηκε το μυστήριο: Βρέθηκαν οι δράστες που άσπρισαν τις αμερικανικές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον περασμένο μήνα οι Αρχές της Νέας Υόρκης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που δίχασε την Αμερική, όταν άγνωστοι δράστες άσπρισαν τις δύο αμερικανικές σημαίες στην κορυφή της εμβληματικής γέφυρας του Μπρούκλιν.

Το εν λόγω περιστατικό αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης για μέρες και όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι δράστες. «Τέχνη ή τρομοκρατία» ήταν οι τίτλοι των εφημερίδων.

Τώρα, δύο Γερμανοί καλλιτέχνες, ο Matthias Wermke και η Mischa Leinkauf, υποστηρίζουν πως η αλλαγή στις σημαίες δεν είναι κάποιο μήνυμα, ούτε «μυρίζει» τρομοκρατία, είναι απλώς ένα έργο τέχνης. Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης ενημερώθηκε για την πιθανή εμπλοκή των δύο Γερμανών από την ιστοσελίδα των New York Times, όπου την Τρίτη το απόγευμα δημοσιεύτηκε η ιστορία τους.

Οι δύο καλλιτέχνες αναφέρουν στη δήλωσή τους στην εφημερίδα, ότι το συγκεκριμένο έργο ονομάζεται «ασπρίστε τις αμερικανικές σημαίες» και ότι είναι εν μέρει αφιερωμένο στον Αμερικανό αρχιτέκτονα της γέφυρας John August Roebling, ο οποίος γεννήθηκε στην Γερμανία και το 1831 μετακόμισε στην Αμερική προκειμένου να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στη «γη της ελευθερίας και των ευκαιριών».

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, οι ισχυρισμοί του ζευγαριού θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, ωστόσο παραμένει ασαφές εάν ο εισαγγελέας του Μανχάταν θα είναι σε θέση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης των καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέφυρα Μπρούκλιν σημαίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ