Ανησυχία για τους Ελληνες του Ιράκ -Σε επαγρύπνηση η πρεσβεία και το ΥΠΕΞ - iefimerida.gr

Ανησυχία για τους Ελληνες του Ιράκ -Σε επαγρύπνηση η πρεσβεία και το ΥΠΕΞ

Ανησυχία για τους Ελληνες του Ιράκ -Σε επαγρύπνηση η πρεσβεία και το ΥΠΕΞ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εξελίξεις στο Ιράκ, όπου ένα μεγάλο μέρος της χώρας φλέγεται από τον πόλεμο των τζιχαντιστών, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού το υπουργείο Εξωτερικών, για την τύχη των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο συνέστησε στους Ελληνες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Ιράκ, να αποφύγουν να επισκεφθούν το βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και όλες τις περιοχές στις οποίες γίνονται συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και σε συνεχή επικοινωνία με τους Ελληνες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το ΥΠΕΞ, στην ανακοίνωσή του, συμβουλεύει τους Ελληνες που είναι ήδη στο Ιράκ να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ