Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με τον 10χρονο στη Μύκονο -Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας - iefimerida.gr

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με τον 10χρονο στη Μύκονο -Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με τον 10χρονο -Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως μία άτυχη στιγμή- ανάμεσά τους και η ίδια η δήμαρχος της Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη- αλλά όπως προκύπτει υπήρξε μία σειρά από λάθη που οδήγησε στην τραγωδία με το θάνατο του 10χρονου παιδιού στο νησί.

Το αγόρι έχασε τη ζωή του όταν για άγνωστο λόγο έπεσε από το φουσκωτό παιχνίδι το οποίο έλκυε ταχύπλοο στην παραλία Καλό Λιβάδι και στη συνέχεια με ένα λάθος ελιγμό ο χειριστής πλησίασε πολύ το αγόρι και η προπέλα το τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο 22χρονος χειριστής παραδέχθηκε το λάθος του στους άνδρες του Λιμενικού. «Είμαι συγκλονισμένος, έκανα λάθος χειρισμό, δεν είδα το παιδί, πέρασα με το σκάφος δίπλα του πολύ κοντά του και το σωσίβιο μπλέχτηκε στην προπέλα», είπε ο νεαρός σύμφωνα με τον ALPHA. Πέρα από το λάθος του όμως, ερευνάται και το αν είχε ελλιπή εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, τόσο ο ίδιος, όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου.

Το τραγικό σφάλμα του χειριστή του ταχύπλοου δεν ήταν το μοναδικό που οδήγησε στην τραγωδία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, πάνω στο σκάφος θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο άτομο, ώστε ο ένας να οδηγεί και ο άλλος να επιβλέπει τα παιδιά.

Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, επιτρέπεται η έλκυση μόνο ενός θαλάσσιου παιχνιδιού από ένα ταχύπλοο, αλλά όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού το συγκεκριμένο σκάφος έλκυε δύο, με δύο παιδιά στο κάθε ένα.

Ακόμη, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιου ελκήθρου όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στην περιοχή, την ώρα τους δυστυχήματος, έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ και σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχε κυματισμός.

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι οι γονείς του 10χρονου αγοριού ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία, καταγγέλλοντας παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο του γιου τους. «Nα μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκε το Λιμενικό για τους ιδιοκτήτες και τον χειριστή στην επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι. Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που δηλώνουν με ταχύτητα αστραπής ότι όλα είναι «νόμιμα», τι μέτρα ασφαλείας προβλέπει η εν λόγω άδεια;», επισημαίνουν οι νομικοί της οικογένειας του 10χρονου, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που κόπτονται για τα δήθεν μέτρα ασφαλείας αν στο τραγικό έγκλημα τηρήθηκαν τα νόμιμα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο σκάφος κι αν ο νόμος επιτρέπει τέτοιου είδους σπορ με επτά μποφόρ», λένε οι ίδιες πηγές καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων ασφαλείας και προσθέτουν: «Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι αν η αντίδραση του χειριστή του σκάφους και η απότομη στροφή που πήρε ο χειριστής-φονιάς σε εκείνη την περίσταση με εκείνη την κατάσταση θαλάσσης συνάδει με τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Μύκονος τραγωδία ταχύπλοο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ