Σύσκεψη των ροδακινοπαραγωγών της Β.Ελλάδας -Τι ζητούν από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σύσκεψη των ροδακινοπαραγωγών της Β.Ελλάδας -Τι ζητούν από την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας με τη συμμετοχή εξαγωγέων και ιδιοκτητών φορτηγών πραγματοποίησαν την Τρίτη νέα σύσκεψη στο επιμελητήριο της Βέροιας . Με σκοπό τη σύσταση επιτροπής αγώνα.

Η επιτροπή που θα συσταθεί θα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία τα αιτήματα τους. Συγκεκριμένα:

  • Να ξεκαθαριστεί το ποσό που θα διεκδικηθεί από τις Βρυξέλλες ως αποζημίωση δεδομένου ότι η ρωσική αγορά απορροφούσε το 60% της παραγωγής τους
  • Να ζητήσουν οικονομική στήριξη των εξαγωγικών μονάδων και των συνεταιρισμών καθώς μετά την απώλεια εσόδων κινδυνεύει η λειτουργία τους και οι θέσεις εργασίας και
  • Να ζητήσουν άτοκα δάνεια από τους αγρότες για να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις , σύμφωνα με το seleo.gr, ζητούν άμεση καταγραφή των ποσοτήτων που βρίσκονται στα ψυγεία διότι έχουν ήδη αρχίσει να σαπίζουν, αλλά και των ποσοτήτων που υπάρχουν στα χωράφια και δεν έχουν μαζευτεί ακόμη και η τιμή της αποζημίωσης ανά κιλό να εξαρτηθεί είτε από την τιμή που θα διεκδικήσουν ως αποζημίωση οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους είτε από την τιμή αποζημίωσης που δίνει ο ΕΛΓΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ