Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα -Χιλιάδες Αγγλοι συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα -Χιλιάδες Αγγλοι συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα -Χιλιάδες Αγγλοι συγκεντρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολίτες σε διάφορα σημεία του πλανήτη συνεχίζουν να ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα. Δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν στο Λονδίνο και τη Νότια Αφρική, ενώ κάποιοι αψήφισαν τον κίνδυνο και διαδήλωσαν ακόμη και στο Τελ Αβίβ.

Αψηφώντας τις απαγορεύσεις της αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις που βρίσκονται εντός εμβέλειας επιθέσεων από πυραύλους της Χαμάς, τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ. Στα χέρια τους κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε τη Γάζα».

Η ισραηλινή αστυνομία είχε νωρίτερα εκδώσει απαγόρευση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων επικαλούμενη περιορισμούς που είχε αναγγείλει ο στρατός σε περιοχές που ενδέχεται να πληγούν από πυραύλους. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις αυτές προς τη Γάζα έχουν ως στόχο σήραγγες που έχουν ανοιχτεί από αντάρτες, οι οποίες όπως υποστηρίζει το Ισραήλ προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως δίοδοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Στο Λονδίνο, τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους στους βομβαρδισμούς, προσπαθώντας να αυξήσουν την πίεση προς τη βρετανική κυβέρνηση. Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε στο Κέιπ Τάουν, η οποία- σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ- ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης. Περίπου 30.000-50.000 άτομα απαίτησαν αποφασιστική δράση της κυβέρνησης κατά των επιθέσεων του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαμάς διαδήλωση ειδήσεις Γάζα τελ αβίβ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ