Η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το εμπάργκο της Ρωσίας - iefimerida.gr

Η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το εμπάργκο της Ρωσίας

Η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το εμπάργκο που επέβαλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Μόσχα και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Βιγκάουντας Ουσάκας, ανέφερε σήμερα ότι «Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εξετάζεται αυτή η λύση. Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα. Η ΕΕ τηρεί πάντα τους νόμους και τις διεθνείς της δεσμεύσεις».

Τόνισε μάλιστα ότι «τα αντίμετρα αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας» και σημείωσε ότι «οι διμερείς εντάσεις δεν υπήρξαν ποτέ χειρότερες. Το θεμελιώδες ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κλονίστηκε από τις παράνομες ενέργειες της προσάρτησης της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας».

Όπως ανέφερε ο Ουσάκας «το εμπάργκο της Μόσχας θα τιμωρήσει κυρίως τους Ρώσους καταναλωτές, καθώς το 40% των αγροδιατροφικών προϊόντων που εισάγει η χώρα προέρχεται από την ΕΕ».

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Μόσχα, εξήγησε ότι από αυτήν τη κατάσταση θα επηρεαστεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη Ρωσία έφτασαν το 2013 σχεδόν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσώπευαν δηλαδή το 10% των εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ