Τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα για προαπαιτούμενα και ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα για προαπαιτούμενα και ΕΝΦΙΑ

Τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα για προαπαιτούμενα και ΕΝΦΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε δύο δόσεις- λόγω διαφοράς ώρας- έγινε η ενημέρωση των επικεφαλής της Τρόικα από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο. Η πρώτη teleconference έγινε με το ευρωπαϊκό σκέλος και συμμετείχαν ο Σ. Παπασταύρου και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ενώ ακολούθησε η τηλεδιάσκεψη με το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν ενημέρωση για τα όσα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και εκτιμάται ότι από τη στιγμή που θα πάρει ΦΕΚ, θα μεσολαβήσουν δύο ή τρεις ημέρες για να εκταμιεύσει ο EFSF την υποδόση του 1 δισ ευρώ.

Η ενημέρωση δεν αφορούσε, όμως, μόνο στα προαπαιτούμενα που έπρεπε να καλυφθούν από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της Τρόικας ζήτησαν πληροφορίες για όλες τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, που ως γνωστόν αποτέλεσε σημείο τριβής για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών. Η Τρόικα θεωρεί, άλλωστε, ότι η απόδοση του φόρου θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ μικρότερη από αυτή που έχει υπολογίσει το οικονομικό επιτελείο και γι' αυτόν το λόγο έχει ζητήσει από την Αθήνα να επανεξεταστεί συνολικά ο φόρος τον Σεπτέμβριο, βάζοντας στο μικροσκόπιο όλες τις εξαιρέσεις και απαλλαγές που προβλέπονται στο πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ