Αόρατος υποβολέας: Η συγκλονιστική καμπάνια κατά του ρατσισμού που σοκάρει [βίντεο] - iefimerida.gr

Αόρατος υποβολέας: Η συγκλονιστική καμπάνια κατά του ρατσισμού που σοκάρει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ρατσισμός δεν εκφράζεται μόνο με βίαιες συμπεριφορές, αλλά συχνά γεννιέται μέσα στον άνθρωπο από τις πιο απλές και φαινομενικά αθώες σκέψεις. Αυτές ακριβώς ξεσκεπάζει η αντιρατσιστική καμπάνια της Beyond Blue προκαλώντας αμηχανία και ανατρέποντας την καθημερινότητα.

Με αφορμή την ρατσιστική συμπεριφορά με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι αυτόχθονες Αβορίγινες και όχι μόνο, η Beyond Blue, εταιρεία ενάντια στο άγχος και την κατάθλιψη, με έδρα στην Αυστραλία, παρουσίασε ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό βίντεο, που θα κάνει τους θεατές να αναθεωρήσουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία τους.

Ο «αόρατος υποβολέας» είναι η κακή «ξενοφοβική» φωνούλα που έχουν πολλοί άνθρωποι μέσα τους. Στο βίντεο παρουσιάζεται ως ένας άπλυτος άσχημος γέρος, ο οποίος εκπροσωπεί «με την καλύτερη των προθέσεων» τις πιο ξενοφοβικές κοινωνικές νόρμες, μετατρέποντας καθημερινούς ανθρώπους σε θύτες ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ