Επιστήμονες κατασκεύασαν «πράσινες» μπαταρίες με αποτσίγαρα -Μία εναλλακτική λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών - iefimerida.gr

Επιστήμονες κατασκεύασαν «πράσινες» μπαταρίες με αποτσίγαρα -Μία εναλλακτική λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών

Επιστήμονες κατασκεύασαν «πράσινες» μπαταρίες από αποτσίγαρα -Μία λύση για την κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστήμονες από τη Νότια Κορέα ανέφεραν ότι βρήκαν έναν τρόπο να μετατρέψουν τα χρησιμοποιημένα φίλτρα τσιγάρων σε ένα υλικό-μπαταρία, το οποίο θα μπορούσε να αποθηκεύει ενέργεια, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι ερευνητές από τη Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ περιγράφουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nanotechnology, πως μετέτρεψαν τα αποτσίγαρα -τα οποία αποτελούνται από ίνες οξικής κυτταρίνης και θεωρούνται τοξικά- σε ένα υλικό υψηλής απόδοσης, το οποίο προσφέρει μία πράσινη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της κοινωνίας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι το λεγόμενο supercapacitor, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια, φορτίζει ταχύτερα και διαρκεί περισσότερο από τις κανονικές μπαταρίες, είναι μία εναλλακτική λύση για την αποθήκευση ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ενέργεια Σεούλ μπαταρίες αποτσίγαρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ