Το ξέσπασμα Χαρδούβελη στη Βουλή: Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου -Aφησα εκατομμύρια για να έρθω στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Το ξέσπασμα Χαρδούβελη στη Βουλή: Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου -Aφησα εκατομμύρια για να έρθω στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης, με αφορμή τις αιχμές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου για το... διορισμό του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο «Τσάρος» της Ελληνικής Οικονομίας σε έντονα συναισθηματικό ύψος απευθυνόμενος προς όλους τόνισε ότι «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Τελεία και παύλα».

Ο Νάσος Αθανασίου στην τοποθέτησή του από το βημα της Βουλής απευθυνομενος προς τον Υπουργό Οικονομικών ανεφέρε τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, προέρχεστε από τις τράπεζες. Τα κράτη δεν είναι τράπεζες... Ο τραπεζικός τομέας δεν νομίζω ότι είναι ο τομέας εκείνος ο οποίος πρέπει να διέπει τη σκέψη κάποιου που θέλει να κατευθύνει την οικονομία μιας χώρας. Επ' αυτών θα έχουμε θέση; Κι επαναφέρω το ερώτημα: Πραγματικά πώς διορίζεται ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μου, Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί όταν αναλαμβάνουμε δημόσια αξιώματα. Δυστυχώς, έχει πόνο η πολιτική».

H απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν άμεση:

«Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην μπάντα. Γύρισα στην Ελλάδα κουβαλώντας όλη μου την οικογένεια και τα χρήματα που έπαιρνα από δύο δουλειές ήταν λιγότερα από τους φόρους που πλήρωνα στην Αμερική.

Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα».

Και στη συνέχεια απάντησε στις αιχμές που άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Στο θέμα που αναφέρατε, αν εγώ μπορώ, επειδή έχω δουλέψει σε τράπεζες, να γίνω Υπουργός Οικονομικών, θέλω να σας πω ότι εγώ είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον»

O Nάσος Αθανασίου ζήτησε αμέσως το λόγο και έσπευσε να διευκρινίσει πως η κριτική του ήταν πολιτική και πως δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του. «Ξέρετε, όμως, τι έχει συμβεί σε αυτήν την αίθουσα; Έχει συμβεί το εξής εξοργιστικό. Πολλοί συνάδελφοι μιλούν με συνθήματα και μας εξοργίζουν, όπως το, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ