Η δικαίωση των παιδιών -Μία ώρα video game την ημέρα κάνει καλό - iefimerida.gr

Η δικαίωση των παιδιών -Μία ώρα video game την ημέρα κάνει καλό

Η δικαίωση των παιδιών -Μία ώρα video game την ημέρα κάνει καλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιτσιρικάδες σε όλο τον κόσμο μπορούν να πανηγυρίσουν ελεύθερα. Τέρμα στις αιώνιες διαπραγματεύσεις με τους γονείς για να καταφέρουν να πάρουν άδεια για να παίξουν video game. Τώρα θα το κάνουν με... συνταγή γιατρού.

Μία νέα μελέτη απέδειξε ότι μία ώρα παιχνιδιού την ημέρα μπορεί να είναι ωφέλιμη για τα παιδιά 10-15 ετών. Η έρευνα με τίτλο «Ηλεκτρονικά παιχνίδια και ψυχολογική προσαρμογή», που θεωρείται η μεγαλύτερη πάνω στο αντικείμενο έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι επιστήμονες εξέτασαν τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες των video game, σε ένα δείγμα 5.000 παιδιών και εφήβων από τη Βρετανία.

Οπως διαπίστωσαν, αυτά τα παιχνίδια βοηθούν τελικά τους πιτσιρικάδες να νιώθουν προσαρμοσμένοι σε σύγκριση με τους συνομήλικούς τους που δεν ασχολούνται με αυτά. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που παίζουν με κονσόλες ή στον υπολογιστή μέχρι και μία ώρα την ημέρα είναι πιο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένα με τη ζωή τους, είναι πιο κοινωνικά και έχουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα ή ζητήματα με φίλους και είναι λιγότερο υπερκινητικά.

Από την άλλη όμως, οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι τα παιδιά που το παρακάνουν- παίζουν video game πάνω από 3 ώρες την ημέρα- έχουν δυσκολίες προσαρμογής. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό ίσως έχει σχέση με το ποσοστό του ελεύθερου χρόνου που αφιερώνεται σε αυτή την ασχολία, καθώς αν καταλαμβάνει όλες αυτές τις ώρες, τότε το παιδί μένει εκτός άλλων, σημαντικών για εκείνο, δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Video game έρευνα ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ