Νέο κανόνι από ρωσικό τουριστικό γραφείο -Το Intaer ανέστειλε τη λειτουργία του - iefimerida.gr

Νέο κανόνι από ρωσικό τουριστικό γραφείο -Το Intaer ανέστειλε τη λειτουργία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμα «μπαμ» τουριστικού οπερέιτορ, μικρότερου αυτή τη φορά, ακούστηκε ξανά στη Μόσχα έπειτα από την πτώχευση του Labirint. Οπως φαίνεται η πτώση του τελευταίου παρέσυρε και το Intaer που είχε προγραμματίσει να στείλει στη χώρα μας περί τους 10.000 Ρώσους.

Το Intaer ανακοίνωσε προ ολίγου στην ιστοσελίδα του ότι «ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές του από τις 5 Αυγούστου». Η πτώχευση του Intaer ήταν, σύμφωνα με στελέχη άλλων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, αποτέλεσμα της πρόσφατης πτώχευσης του Labirint. Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος τουρ οπερέιτορ αγόραζε αεροπορικές θέσεις από το Labirint. Έτσι, όταν πτώχευσε ο τελευταίος δεν μπόρεσε να καλύψει τις θέσεις στις αεροπορικές με τις οποίες συνεργάζονταν το Labirint, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει το πρόγραμμά του.

Εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς σημειώνουν ότι αυτή την περίοδο υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας 500 πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου, κυρίως σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη.

Πηγές της ρωσικής αγοράς αναφέρουν ότι ο Intaer έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ