Η κυβέρνηση επιμένει στην τροπολογία για τα ΜΜΕ -Οριακές βελτιώσεις για τους διαφημιστές - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση επιμένει στην τροπολογία για τα ΜΜΕ -Οριακές βελτιώσεις για τους διαφημιστές

Η κυβέρνηση επιμένει στην τροπολογία για τα ΜΜΕ -Οριακές βελτιώσεις για τους δια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακές βελτιώσεις για τις αμοιβές των διαφημιστικών εταιρειών κάνει η κυβέρνηση αναμορφώνοντας το άρθρο 1 της τροπολογίας για τα ΜΜΕ, ωστόσο κρατάει τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας για τις συγκεντρώσεις των media και τις διευκολύνσεις στα μεγάλα υπερχρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Υπενθυμίζεται πως με το επίμαχο άρθρο καθιερωνόταν η απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα ΜΜΕ που καταχωρούν, εκπέμπουν ή προβάλλουν διαφημίσεις. Τελικά με την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης την τελευταία στιγμή η ρύθμιση για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων μετατίθεται για τις 30/6/2015 από την 1/1/2015 που προβλεπόταν. Παράλληλα βάσει της τροπολογίας προβλέπεται 4% αμοιβή στους διαφημιστές.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στην προσπάθεια διάσωσης των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, αφού αφήνει τα άρθρα της τροπολογίας για τις υπερσυγκεντρώσεις στα media και τις διαφημιστικές εταιρείες σε βάρος όλων των μικρών και μεσαίων εταιρειών στα ΜΜΕ και το διαφημιστικό κλάδο ως έχει.

Με την τροπολογία αυτή, ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες απολύσεις εργαζομένων στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ενώ επιτρέπεται ακόμη και η αλλαγή περιεχομένου Μέσων Ενημέρωσης, όπως στο ραδιόφωνο που ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα μετατρέπονται σε μουσικούς χωρίς κανένα πλέον εμπόδιο, παρά με μία αίτηση στο ΕΣΡ. Ουσιαστικά αλλοιώνεται η έννοια της δεσπόζουσας θέσης, αφού επαναπροσδιορίζει παλαιότερες νομοθεσίες που διασφάλιζαν τον υγιή ανταγωνισμό και εμπόδιζαν τις υπερσυγκεντρώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ