Διατροφή με πράσινες μπανάνες και λίπη για καλή υγεία και ευεξία προτείνει Βρετανός ερευνητής - iefimerida.gr

Διατροφή με πράσινες μπανάνες και λίπη για καλή υγεία και ευεξία προτείνει Βρετανός ερευνητής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηρθε η ώρα να αναθεωρήσετε όσα γνωρίζατε για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, αφού σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, η καθημερινότητα μας είναι μάλλον ανθυγιεινή.

Ο δρ Ρόντνεϊ Μπίλτον, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Τζον Μουρ του Λίβερπουλ, διέθεσε 15 χρόνια από τη ζωή του μελετώντας τις ιδιότητες των τροφίμων και σε συνεργασία με τον δρ Λόρενς Μπουθ παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο βιβλίο τους «Know what to eat» που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Βρετανία.

Ακολουθούν μερικές από τις διατροφικές συμβουλές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο:

Μα τρώτε πράσινες μπανάνες
Είναι πλούσιες σε άπεπτο άμυλο και τροφοδοτούν τον οργανισμό με περισσότερη ενέργεια, χωρίς να προκαλούν απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα.

Οχι στον πουρέ
Οταν τα τρόφιμα πολτοποιούνται απελευθερώνουν πιο γρήγορα τα σάκχαρα τους αυξάνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, τα οποία όμως ξαναπέφτουν εξίσουν γρήγορα διαταράσσοντας την ισορροπία του οργανισμού.

Νερό για τους πόνους στη μέση
Η καλή ενυδάτωση μπορεί να μειώσει έως και 80% τον πόνο στις αρθρώσεις και τη μέση, αφού οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι «κάθονται» με την ηλικία, επειδή χάνουν νερό. Επίσης το νερό βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης.

Τρώτε λίπη για να αδυνατίσετε
Το αίσθημα της πείνας επιστρέφει πιο αργά όταν καταναλώνετε πρωτεΐνες και λιπαρά, αφού είναι πιο δύσπεπτα από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχονται στο ψωμί και τα ζυμαρικά.

Οχι στο μαγείρεμα με ελαιόλαδο
Οι υψηλές θερμοκρασίες διασπούν το λάδι και οδηγούν στην παραγωγή τοξικών χημικών ουσιών που λέγονται υπεροξείδια λιπιδίων, τα οποία όταν καταναλωθούν, αλληλεπιδρούν με τις πρωτεΐνες δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον οργανισμό, όπως καρδιοπάθειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ