Προοπτικές ανάκαμψης και αύξηση των καταθέσεων, διαπιστώνει η Alpha Bank - iefimerida.gr

Προοπτικές ανάκαμψης και αύξηση των καταθέσεων, διαπιστώνει η Alpha Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικές είναι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη σύμφωνα με το Eβδομαδιαίο Οικονομικό Δελτίο της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών το οποίο απέστειλε την Παρασκευή η Alpha Bank. Μάλιστα, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι την επόμενη χρονιά θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο η πιστωτική επέκταση και ότι είναι κρίσιμη η επιστροφή καταθέσεων που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες. Επίσης βλέπει βελτίωση και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Ενισχύονται πλέον καταλυτικά οι ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
  • Ένα από τα πιο ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η θετική ροή των καταθέσεων προς το τραπεζικό σύστημα για τέταρτο συνεχή μήνα (Ιούνιος 2014). Οπως αναφέρεται, «η επιστροφή των καταθέσεων θέτει τις βάσεις για την αποκατάσταση μιας θετικής ροής πιστώσεων προς τις βιώσιμες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της χώρας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσδοκώμενη υγιή και διεθνώς ανταγωνιστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
  • Επιταχύνθηκε μάλιστα περαιτέρω ο ρυθμός αύξησης των καταθέσεων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αφού στο τέλος Ιουνίου 2014 ανήλθαν στα € 163,21 δισ., από € 162,1 δις τον Μάιο.2014, € 161,4 δις τον Απρ.2014 και € 160,5 δις τον Φεβρ.2014.

Τα δύο τελευταία καταδεικνύουν τη ραγδαία βελτίωση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) κυμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο (102,6 τον Ιούλ.2014 από 92,1 τον Ιούλ.2013), και διαμορφώνεται μάλιστα στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ