Το κράτος εισέπραξε μισό δισ. παραπάνω από ότι είχε υπολογίσει από το φόρο ακινήτων -Σκέψεις για άμεση μείωση - iefimerida.gr

Το κράτος εισέπραξε μισό δισ. παραπάνω από ότι είχε υπολογίσει από το φόρο ακινήτων -Σκέψεις για άμεση μείωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν στο υπουργείο οικονομικών μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων Ε9 για τον φόρο ακίνητων δείχνουν πως στα ταμεία του κράτους μπήκε περίπου μισό δισ. ευρώ παραπάνω από ό,τι είχε υπολογιστεί.

Αυτό συνέβη λόγω της επιβάρυνσης οικοπέδων και χωραφιών και πιθανόν κάποιων λαθών στην συμπλήρωση του σχετικού εντύπου και τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται σενάρια για άμεση μείωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα της Παρασκευής», στέλεχος του Μαξίμου έλεγε ότι «ο φόρος πρέπει επειγόντως να έρθει στα ίσια του», εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε στην κοινωνία ένας τόσο βαρύς φόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη σενάρια, είτε για οριζόντια μείωση της τάξης του 5%, είτε για αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού.

Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή κρίνεται χρονοβόρα και μάλλον δύσκολη, δεδομένων των στενών περιθωρίων εξόφλησης του φόρου έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ